onsdag, november 30, 2011

Speldjävulen sitter i landstinget

Spelberoendet är en farsot som går genom landets kommuner och landsting. En av de som sitter värst fast i spelandets träsk är borgarna i Stockholm.

Röda korsets förnämliga vård och rehabilitering av tortyroffer tvingas lägga ned. Inte därför att de sköter sin verksamhet illa - tvärtom. Inte därför att de saknar erfarenhet - 25 år skulle väl räcka. Inte därför att de saknar förtroende - tvärtom, människor från andra länder känner ofta till Röda korset som en human och opartisk organisation.

Röda korsets behandlingscenter i Stockholm läggs ned därför att Alliansen för kapitalism funnit ett billigare lösning. Nu ska ett privat företag utan erfarenhet på området ta över de marknadsandelar som heter traumatiserade och olyckliga människor.
Även Danderyds sjukhus måste göra nedskärningar inom rehabverksamheten när spekulanterna vunnit upphandlingen.

Röda korset kommer att överklaga beslutet, men förhoppningarna är inte stora.
När speldjävulen slår till ryker humanismen, antingen det är gamla mormor eller tortyrskadade flyktingar som drabbas.

Källa: Sändaren

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det värst är väl att jag näst intill slutat förvåna mig. Det finns ju antagligen ingen gräns vare sig för girighet eller dumhet.

Anonym sa...

Reinfeldt och kompani,saknar empati.
Deras hjärnor är inställda på politik o
ekonomi.Mår man själv bra och ingenting
saknas,då är det tydligen svårt-omöjligt
känna för utsatta människor.
Järnhanden pekar på en verksamhet och
vips,ersätts den med en lönsammare.
Gladiatan

Anonym sa...

När man på Weminds hemsida ger exempel på vad PTSD (posttraumatiskt stressyndrom) kan vara står det om att bli rånad vid en bankomat eller våldtagen. Kan vara nog så svårt men i jämförelse med toryrskadade en helt annan dimension av trauma. Klädsamt säger chefen på Wemind att man där har mycket att lära - det sorgliga är att de tortyrskadade inte orkar vara "försökspatienter" och kommer bli utan vård!