onsdag, september 27, 2006

Negrer i den gamla skolan

Flamman skriver, som så många andra just nu, om Sverigedemokraternas framgång. Daniel Poohl från Expo förklarar att somliga helt enkelt är rasister, medan andra översätter arbetslöshet och kriminalitet till invandrarproblem (som om inte kopplingen är rasistisk i sig). I mer välbärgade områden har det blivit mer rumsrent att rösta på Sverigedemokraterna efter andra partiers hårdare-krav-politik.

Därför är Sverigedemokraternas framgång inte särskilt oväntad. Den traditionella konservatismen, med krav, kontroll, test och övervakning på hårda sidan och det ljuva hemmet och den goda modern på mjuka sidan, gav framgång åt Kristdemokraterna och skulle ha gjort det också åt Folkpartiet om de hållit sig till datorlagen. Varför skulle den då inte ge framgång åt Sverigedemokraterna hos de väljare som accepterar eller önskar att människor med utländsk bakgrund ska pekas ut särskilt.

Nostalgivågen och rasismen hänger ihop. I den gamla goda skolan fanns negrer bara på bild, lata och barnsliga. Zigenare fanns i verkligheten, men åkte ut eftersom de inte kunde anpassa sig. De politiker som vill ha den gamla goda skolan förespråkar inte rasism, men kan inte - får inte tillåtas - dra sig undan helheten i det förflutna de frammanar.

1 kommentar:

Knute sa...

Helena, du skriver "andra översätter arbetslöshet och kriminalitet till invandrarproblem (som om inte kopplingen är rasistisk i sig)." Hur vill du förklara unga invandrares kriminalitet? Att det är samhällets fel, att de är fattiga proletärer? Det kanske är sant men bara till en liten del. Ingen vågar säga att kriminaliteten beror på deras kultur och religion. Jag tror att rädslan beror på att islam är en så hotfull religion, ingen vill drabbas av en fatwa.

Varifrån ska debatten komma när ämnet är ett så enormt tabu för alla - pressen inklusive? I Sverige diskuterar man inte de problematiska aspekterna av invandring och islam, om det kan undvikas.

"Hela världen" vet att muslimerna önskar segregation, inte integration, men svenskarna tror att det går att snacka och integrera sig ut ur problemet. De flesta svenska politiker och journalister har ideologiska skygglappar och vill inte se verkligheten, bara hur den borde vara. De har verkligen förstört enormt mycket genom att lägga lock på debatten. Att Sverige erbjuder skydd åt terrorister är det tyst om i media. Nej inte helt tyst, med jämna mellanrum dyker det upp att någon jihad-krigare är svensk. Svensk står det i tidningen, inte svensk medborgare. Namn får inte nämnas. Hur ska det gå till att hitta vettiga lösningar när det är förbjudet att tänka?

Om vänstern ska ha någon chans i framtiden så måste den sluta med slagorden och det schematiska tänkandet. Respektera Sverigedemokraterna, de är ju bara budbäraren som berättar om hur illa det är. Sluta vara en nyttig idiot för islamismen som Mona Muslim är. Feminismen har blivit anti-feministisk och tycker att det är okej att invandrargrupper förtrycker sina kvinnor. osv