lördag, april 15, 2017

Brev till MiljöpartietHej Miljöpartiet

Kommer ni ihåg? En gång demonstrerade vi tillsammans för rätten till asyl och ett värdigt mottagande. Vi samlades och kämpade mot rasism. Det har vi fortsatt med, medan ni regerar.


Tillsammans med er regeringspartner har ni stängt gränserna till Sverige. Ni har infört skitlagar som  försvårar möjligheten att få asyl och försämrar familjeåterföreningen. Och varje gång dessa inhumana regler ifrågasätts svarar regeringen att det ska lösas genom att andra EU-länder tar sitt ansvar. Ni var, liksom vi, motståndare till Sveriges medlemskap i den europeiska unionen. Idag låtsas ni, liksom S, tro att medlemskapet låter oss påverka andra länders asylpolitik i en riktning vi inte ens följer själva!


Efter terroristmorden på Drottninggatan har ni gripits av såväl panik som barnslig hämndlust – och det gäller alla riksdagspartier utom Vänsterpartiet. Mp reagerar med att föreslå fotboja på människor som avvisats. Som om de inte skulle ha lidit nog, av själva avvisningsbeslutet. Som om en fotboja skulle hindra en självmordsbenägen människa att begå brott. Som om det inte vore så att själva fotbojan gör en förtvivlad människa ännu mer uppgiven och brottsbenägen!


Var är ni, Miljöpartiet? Var är de gröna liberaler som var experter på antidiskriminering? Finns det någon gräns för hur långt ni kan gå i ert självpåtagna regerande mot internationella konventioner, mot asylrätt?

Hälsningar Politik och poesi

Brevet har skickats idag påskafton

fredag, april 14, 2017

Låt inte extremister styra. Inte på gatan, inte i riksdagenEnligt uppgift från en riksdagsledamot är det så att…
- KD vill ha fotboja på flyktingar
- En majoritet av rikspolitikerna vill att vi ska ha flera förvarsplatser och fler inre utlänningskontroller
- Inrikesminister Anders Ygeman vill ha razzior på arbetsplatser, utan föregående brottsmisstanke
- Skolminister Gustav Fridolin vill ha fotboja på avvisade*
- Sju av åtta riksdagspartier vill se hårdare tag

Vänsterpartiet är det åttonde riksdagspartiet. Vi vill också se hårdare tag. Fastän andra tag.
Vi vill se hårdare tag mot ekonomiska orättvisor och rasistisk uteslutning, ty sådana villkor är det som får människor utan trygghet och berövade sin värdighet att söka sig till extrema lösningar. Sådana villkor är det som gör det lockande att sluta sig inom sin in-grupp (den må sedan bestå av fundamentalistiska religiösa eller svenskar med perfekt accent och stamtavla) för att bekämpa ALLA DOM ANDRA som förnedrat en.

Befinner vi oss då i en demokrati måste den försvaras med demokratiska medel. Det är inte förment demokratiska riksdagare som ska börja söka efter extrema lösningar!
Då är Fan lös.

Riksdagare, ryck upp er! Våga vara byråkratiska! Säg: Det finns inte lagrum för summariska tillfångataganden. Säg: I vårt land är man oskyldig tills motsatsen bevisas. Säg: Misstanke på grund av etnisk bakgrund närmar sig hets mot folkgrupp. Säg: Vi kan inte förfölja tusen personer för att hitta en misstänkt.
     Vi jobbar inte så i dethär landet. Vi använder lagarna, vi använder myndigheterna, vi använder demokratin. Inte mobbmentalitet.

Folk mot hetsgrupp, vakna! Låt oss visa sju åttondelar av riksdagen vad vi anser om politiker som blir extremister av feg opportunism. Tillåt inte dem ni har valt att reagera med reptilhjärnan. Låt inte Fan gå lös i våra folkvalda beslutande församlingar.
     Påminn era folkvalda om att det var ”kriget mot terrorismen” som tog terrorn till Sverige. I ett nytt krig kommer tusentals oskyldiga att mördas.

* här