onsdag, november 14, 2012

Motbeskyllningar är Sd:s enda försvar

Om en person i det politiska parti jag tillhör gör bort sig, blir jag ledsen. Begår hen ett brott, blir jag både ledsen och arg. Men när en högt uppsatt Sd-ledamot gör bort sig finns det gott om skällande knähundar till hans försvar.
Inte ordförande Åkesson. Kort efter att ha gått ut med förmaningar om nolltolerans var han klok nog att fatta vad trovärdigheten hängde på. Åkesson som inte själv slåss, ”bara” skriver artiklar som hetsar mot islam, såg till att göra sig av med Almqvist. Återstår att se vad han gör med Ekeroth.

Men för sympatisörer på internet gäller försvar och motbeskyllningar, nästan vilka som helst. Göteborgsposten citerar ur stödet för Almqvist på fejsbok: ”Väldigt lågt att dra upp något som hände för över 2 år sedan. Vad du än gör låt inte detta påverka dig negativt. Stå på dig!” Hen skulle också kunnat skriva att det är väldigt lågt att förolämpa folk. Men här är det mest synd om Almqvist. Taskigt att åka fast i efterskott, liksom.

Många sverigedemokrater klarar inte av att gå utanför sin bubbla av konspirationer. ”Massmedier kommer att utnyttja detta till max, vänta er kanoner av angrepp!” Oavsett vad som utspelades på filmen ser de påföljden enbart som en långsint och illasinnad medieattack. Oavsett vem som först blev hotad och kränkt är slutklämmen att det är just Sd som alla är emot. Ett fåtal säger också rakt på sak att beteendet inte var något att skämmas för.

Relativisering är en annan defensiv metod: ”Babbe är väl inte värre än att säga svenne”. Ty det går alltid att leta upp någon som har gjort något lika illa, och då är det det andra som ska framhållas: ”Lööf hon får sitta kvar när dom festar upp miljoner av våra skattepengar.”.

Nästa gång jag kör för fort ska jag hänvisa till att det finns folk som kör ännu fortare, och se om det hjälper mig i kontrollen, och inbrottstjuven som står i rätten kan försöka få försvaret att dra upp Lööfs festande. Om många är irriterade på det, håller det väl som ursäkt?

Vilken rättskänsla har man när måttstocken inte är det goda, utan de fel som begås av andra?
Ingen rätt som stöder sig på svensk tradition iallafall.
Ingen annan tradition heller, bland hederliga människor.  

Fler som stöder Almqvist finns på Interasistmen

söndag, november 11, 2012

Storstad V, inland och kust

 Örebro - den stora småstaden i inlandet med imponerande fasader
där vattnet finns vid sjötomter, för de besuttna
 Göteborg - den lilla storstaden vid kusten, ovan trähus i Majorna
 Rejäla innerstadshus sedda från kongresshallen Gothia towers
...och en stämningsbild från Masthugget i november