fredag, december 04, 2015

Vänsteralternativet till den döda papegojanVänstern finns inte, skrev Fredrik Virtanen i Aftonbladet för inte så länge sedan. På direkt förfrågan om vad i h-e han menade blev svaret – en smajlis. Inte behöver en ledarskribent motivera sig för folk som varit hans försvarare!
     Ännu en vänstersosse, Göran Greider med både ETC och Dalademokraten till sitt förfogande, skriver att det inte finns några alternativ.  
     Båda två borde ha förmågan att se till det som finns och skaffa sig alternativ.
     Att man inte biter den hand som föder en är mänskligt. Vem gör något så dumt i arbetslöshetens Sverige? Men att uttrycka sig korkat ingår inte i yrket. Säkert står det i befattningsbeskrivningen att man bör ha viss insikt.

I veckans pappers-Flamman (hittar inte i nätupplagan) står det om tre vägval som regeringen inte har prövat:
-        Betala inte EU-avgiften
-        Höj skatterna
-        Gör temporära undantag i regelverken för att underlätta för kommunerna

Tre vänster-förslag, alltså. För övrigt kommer det tredje förslaget från flera kommuner som skulle ha klarat av sitt flyktingmottagande om tillfälliga ändringar gjordes i exempelvis bygglag och skollag, istället för tillfälliga uppehållstillstånd. Svaret till kommunerna var ett nja, innan regeringen valde väg och tillslag.
     Med andra vägval hade det fungerat utan så kallat andrum. Men det börjar låta som att det är livsrum som snart är på tal, och den dagen, mina medmänniskor, kommer det att vara tunt med alternativen!

Idag finns det ännu alternativ. Visst står det regeringen fritt att förkasta vänster-förslag, och vi som hoppats på något mer får stå för vårt misstag. Att regeringen var värre än vi trodde har hänt förr.
     Det ger inte frispel till insiktsfulla skribenter att bara skita i alternativet. Inte om de vill stanna kvar på nivån insiktsfulla skribenter.
    
Vänstern finns här, i verkligheten. Vi är alternativet. Om än vi är små, finns inget annat. De enda solidariska, de enda med ryggrad.
     ”Ni kan inte regera” brukar det heta. Nej tacka fan för det! Ska en regering bete sig som den nuvarande kan vi absolut inte regera.
     Vi kan annat. Förhandla, till exempel. Vi har just fått med den bisarra regeringen på att höja biståndet.
     Utan oss hade det inte ens blivit en tumme.

Vi har varit med ett tag nu. I många år har vi gått ut efter fullmäktigemötet när besvikna socialdemokrater kommit fram och sagt, vad bra att ni säger allt detdär som vi inte kan säga…
     Alla ni som ens tänkt den tanken – ta in en tanke till: Bli vänster.
     Enda alternativet.
     Idag en tumme, imorgon hela vanten!

Till socialdemokrater som fortfarande hoppas att arbetarpartiet ska uppstå ur askan som fågel Fenix – beklagar, men det ni har att göra med är en stendöd papegoja*.

* Tack Fredrich L för uppslaget!