lördag, februari 03, 2007

Kungspudel


Jag ska be om ursäkt för något jag inte har gjort:
Någon skrev om Carl Bildt att den karln är ur stånd att göra en pudel. Möjligen en kungspudel, djuret som tittar avmätt på de omkringstående under sin dagliga promenad. Jag nästan gillar C.Bildt för just det. Mer än en kungspudel tänker jag inte göra. Det tråkiga är att jag inte har publicerat 56 personers kommentarer.
Den som är mest ledsen för det är nog jag, som trodde att jag inga kommentarer fick. Medan de 56 personerna, Anonymous bland dem, undrade varför de hela tiden censurerades.
Saken är den att kommentarerna låg någonstans hos Google, dit bloggservern flyttat. Jag var högeligen ointresserad av var servrarna flyttade in och ut, jag anser bara att de ska bete sig som de heter. Servilt. Men i förrgår var det servern som sa till mig att nu MÅSTE jag flytta, så jag gick in i den servila rollen och fick som belöning en helsida med de 56 opublicerade kommentarerna. Från ”gillar din blogg!!” till ”du har fel om invandringen och kan ingenting!”
Alla ni: Hanna och Jonna, Mattias och Mats, Liberal och Syndikalist, Erik och Rune, Joakim och Stigbjörn, Marielle och Natalie - ni skulle ha lagts ut i rätt tid och rätt sammanhang. Men jag kunde inte, denhär pudeln är inte så väl datoriserad.
Eftersom pudeln numera ingår i grundskolan har den inte så mycket tid att blogga, eller ens något att blogga om. Men jag hoppas att mina cirka hundra läsare inte ger upp. Trots allt är det, som som min gode vän Classe en gång sa ”en viss skillnad på en pudel och en marxist” - och eftersom jag är varken eller gör jag mitt bästa att sprida kommentarer av alla sorter åt alla håll. När jag vet hur jag ska göra.